Op maandag 6 januari start de heraanleg van het Alfons Megensplein. De werken gebeuren onder de verantwoordelijkheid van de Molse Bouwmaatschappij. Na de oplevering wordt de nieuwe weg- en rioleringsinfrastructuur kosteloos overgedragen aan het gemeentebestuur, waardoor onze diensten bevoegd worden voor het verdere onderhoud. Dinsdag 17 december vond een informatieavond plaats voor de inwoners van het Alfons Megensplein en de bewoners van de Rechtestraat en de Sint-Paulusstraat.

De woningen op het Alfons Megensplein worden door de Molse Bouwmaatschappij verhuurd aan senioren. Het wegdek vertoont al enige tijd verzakkingen en putten. Een volledige vernieuwing drong zich op. De heraanleg omvat ondergronds de aanleg van een gescheiden rioolstelsel. Bovengronds komt er een nieuwe weg in klinkers. Ook de openbare verlichting wordt vernieuwd. Verder voorzien de plannen vijftien parkeerplaatsen en twee parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

 

4 à 5 maanden

Vangeel Wegenbouw uit Turnhout voert de werken uit. De aannemer heeft een uitvoeringstermijn van 70 werkdagen, exclusief weerverlet. Concreet verwachten we - afhankelijk van de winteromstandigheden - een uitvoeringstermijn van 4 à 5 maanden.

Plein afgesloten voor alle verkeer

Tijdens de werken wordt het plein voor alle verkeer afgesloten. Ook fietsers, die gebruikmaken van het Alfons Megensplein als doorsteek van en naar het Centrum, kunnen tijdelijk niet passeren. Er komen de nodige doorgangsverboden op de aansluiting van het Alfons Megensplein met de Sint-Paulusstraat en de Rechtestraat. Op een gegeven ogenblik moet de aannemer de nieuwe riolering aansluiten op het bestaande stelsel in de Sint-Paulusstraat. Ook hierdoor moet deze straat tijdelijk dicht ter hoogte van de werfzone.

Praktische afspraken

Het praktische verloop van de werken en de afspraken rond het buitenzetten van het afval, de bereikbaarheid van de woningen,… werd op dinsdag 17 december besproken tijdens de informatievergadering.